Inter Milan är tillbaka i Scudetto-racet efter att ha vunnit med 1-0 mot Napoli
نوشته شده توسط : trojashop

Inter Milan är tillbaka i Scudetto-racet efter att ha vunnit med 1-0 på San Siro mot tidigare obesegrade Napoli, som fortfarande leder Serie A-tabellen. De blir det första laget under säsongen 2022/2023 Serie A som slår Napoli efter säsongens bästa inhemska ligaprestation. Napoli kämpade för rytmen när de återvände efter det sju veckor långa världscupen och festuppehållet, och Dzekos 56:e minuten insats i Inter Milan tröja, när han kom på slutet av ett inlägg från Federico Dimarco på nära håll, visade sig vara tillräckligt. Intermålvakten Andre Onana förnekade Giacomo Raspadori sent när Napolis 11 matcher långa segrar i Serie A tog slut.

Matchvecka 16 slutade med Napoli topp på 41 poäng, fem före Milan och sju före Juve. Bosnienskaptenens kraftfulla nick 10 minuter efter paus räckte för att avsluta Napolis obesegrade rekord och sätta Inter åtta poäng ifrån temposättarna. Nerazzurri förtjänade att vinna matchen sedan de första minuterna av den första halvleken när de misslyckades med att göra mål trots många chanser skapade i deras fotbollströjor, särskilt med startanfallarna Romelu Lukaku och Edin Dzeko. I andra halvlek fortsatte Simone Inzaghis män där de slutade och fortsatte att orsaka Luciano Spallettis män alla möjliga problem.

Juventus fortsatte att pressa de två bästa men de lämnade det sent för att ta sin sjunde raka vinst på Cremonese, med Arkadiusz Milik som slog hem matchens enda mål från en frispark på stopptid. Napoli skulle ha gått åtta poäng före AC Milan på andra plats med en seger, medan Inter, åtta poäng från toppen, gick fyra med sin seger. Samtidigt gjorde Inters vinst att de hoppade in på fjärde plats före Lazio, som förlorade med 2-1 i Lecce. Andraplacerade AC Milan var de främsta förmånstagarna av sina lokala rivalers vinst på San Siro, deras titelförsvar förstärktes av en 2-1-seger på Salernitana i dagens första match.